IV. Jazzové Lístie

IV. Jazzové Lístie

Galéria

Mesto Lučenec a LUKUS Vás pozývajú na jazzový festival JAZZOVÉ LÍSTIE Chladnejšie rána, kratšie dni a viac dažda, opäť raz ohlasujú príchod jesene. Listy z posledných síl držia na uzde snahu svojím plachtením zvestovať svetu, že jeseň v Lučenci bude opäť jazzová...

Festival Jazzové Lístie prináša do mesta rôznorodú kvalitnú muziku a medzinárodných účinkujúcich.

Na koncerte zaznie "ortodoxný" súčasný moderný jazz, ale aj formácie na rozhrani jazzu, funku, rocku či inteligentnej pop music.

Účinkujúci:

Michael "Patches" Stewart (USA) & AMC TRIO UNIT

Radovan Tariška Radio Band feat. Piotr Baron (PL)

Mike Parker Quartet (USA / PL)

Popis účinkujúcich:

MICHAEL "PATCHES" STEWART (USA) & AMC TRIO UNIT

Je uznávaný trubkár, špičkový inštrumentalista, skladateľ a propagátor jazzu. Desať rokov pôsobil v kapele, v súčasnosti svetovo najrešpketovanejšieho, amerického jazzového basgitaristu Marcusa Millera. Na festivale sa predstaví so šesticou talentovaných slovenských muzikantov združených v telese AMC TRIO UNIT. Táto spolupráca úspešne funguje niekoľko rokov. S týmto americko-slovenským projektom absolvoval Michael "Patches" Steward množstvo vystúpení na festivaloch či kluboch doma i v zahraničí.

RADOVAN TARIŠKA RADIO BAND feat. P. BARON (PL)

Vynikajúceho saxofonistu, skladateľa, aranžéra a neúnavného propagátora jazzu Rada Tarišku netreba obzvlášť predstavovať. V súčasnosti pôsobí ako kapelník pozoruhodného funk jazzového trinásťčlenného hudobného telesa, ktoré je oficiálnym orchestrom Slovenského rozhlasu. Ako hosť sa predstaví jeden z najuznávanejších poľských tenorsaxofonistov Piotr Baron, ktorý si vybudoval kvalitné medzinárodné renomé nie len v Európe...

MIKE PARKER QUARTET (USA / PL)

Mike Parker je New Yorský (USA) kontrabasista a kapelník. Od sedemnástich rokov pravidelne hrával v „Mekke“ súčasného jazzu, v New Yorskych legendárnych jazzových kluboch. Inšpirovaný hlavne hudbou priekopníka Charlesa Mingusa, sa začal učiť hrať na kontrabas. Navštevoval Skidmore College, kde študoval evolučnú psychológiu a hudbu. Strávil aj jeden semester v Holandsku na Conseravatorium van Amseterdam. Mal možnosť študovať s niektorými z najväčších hráčov sveta venujúcich sa kontrabasu, či basovej gitare (Scott Colley, Reid Anderson, Reubin Rogers). Mike Parker v súčasnosti žije v Krakove, a koncertuje s poľskými muzikantmi. Mike Parker v susednom Poľsku nahral svoj druhý album "Embrace The Wild" s ktorým vyhral dve svetové jazzové Súťaže Tarnow Jazz Juniors.

Predpredaj: www.kultura.lucenec.sk

                  MIC Lučenec

                 Kino APOLLO

                 Radnica Lučenec

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.