More chassidic songs

More chassidic songs

Galéria

Ďalšie chasidské piesne v podaní kvarteta Baruch Myers, Boris Lenko, Jozef Lupták a Miloš Valent

Srdečne Vás pozývame na koncert úspešného projektu bratislavského rabína Barucha Myersa a popredných slovenských koncertných umelcov – huslistu Miloša Valenta, akordeonistu Borisa Lenka a iniciátora projektu, violončelistu Jozefa Luptáka. Týmto výnimočným projektom, ktorý odštartoval už v r.2010 prvým albumom, približujú tzv. chasidskú hudbu. Tá stáročia vznikala v našom stredoeurópskom regióne – od Poľska, cez Slovensko, Ukrajinu až po Maďarsko a Rumunsko – v novom, umelecky hodnotnom spracovaní.

Štvorica týchto osobností sa v termíne máj / jún vydáva na menšie turné do štyroch slovenských miest. Jedným z nich je aj Lučenec a naša Synagóga.

„Chasidské piesne sú cestou od veľmi starého k úplne novému, od folklóru k džezu, od hlbokej sakrálnosti k profánnej každodennosti, cestou zo svätyne synagógy na nádvorie pohanov. Z tej cesty vidieť pokojnú, takmer romantickú krajinu, ale aj úzkosť vzbudzujúce priepasti. Oddychujeme na vrcholoch hôr, unikáme z údolí tône smrti. Je to krásna a dobrodružná cesta.“ (napísal Juraj KUŠNIERIK, 2010, o prvom CD Chasidské piesne)

Podujatie podporil aj Fond na podporu umenia.

Viac informácií o projekte nájdete aj na:

www.konvergencie.sk

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.